Serbian    English
O KONFERENCIJI

Konferencija je posvećena poštanskim uslugama u Bosni i Hercegovini i regionu, i ima za cilj prezentaciju poštanske djelatnosti i značaja informacionih tehnologija za funkcionisanje poštanskih sistema.

Ova konferencija biće mjesto okupljanja domaćih i inostranih stručnjaka iz poštanske, IKT oblasti i marketinga, gdje će učesnici skupa imati priliku da se informišu o aktuelnostima vezanim za poštansku djelatnost, kao i o pravcima daljnjeg razvoja poštanskog saobraćaja.

Pored javnih poštanskih operatera iz regiona, Konferenciji će prisustvovati i predstavnici regulatornih agencija za poštanski saobraćaj, kao i kompanije koje se u svom djelokrugu rada dotiču poštanske djelatnosti.

Imajući u vidu značaj poštanskog saobraćaja za svaku zemlju, ova konferencija predstavlja izvrsnu mogućnost za razmjenu iskustava sa stručnjacima iz regiona o preprekama sa kojima se susreću javni poštanski operateri u vršenju poštanske usluge, načinima funkcionisanja javnih poštanskih operatera na liberalizovanom tržištu i budućim pravcima razvoja poštanskih sistema.

Pored navedenog, govorićemo o značaju univerzalne poštanske usluge, mogućnostima e-uprave, iskorištenosti poštanskih potencijala, regulatornom okviru u kojem posluju poštanski operateri, kvalitetu poštanskih usluga, odnosu sa korisnicima, organizovanju rada, te potencijalnim novim uslugama.